Koret

Østerbro Pigekor har eksisteret siden august 2004 og består af ca. 40 piger. Det er et ungdomspigekor, der henvender sig til piger mellem 13 og 25 år. Koret synger både rytmisk og klassisk musik, deltager i korkonkurrencer og tager på rejser til ind- og udland. De sidste par år er turen gået til Berlin og Island og Irland.

Korets klassiske repertoire er en blanding af helt ny musik og klassiske mesterværker af f.eks. Pergolesi, Faure og Britten. Senest uropførte koret (sammen m. Frihavnskirkens Pigekor) Bent Fabricius’ ”Triptychon” skrevet til Korenes 10-års-jubilæum.

Hvert efterår laver Østerbro Pigekor et rytmisk projekt. I mange år har det været med en lokal kunstner fra Østerbro (Britt Hein, Peter Bom, Sidsel Storm og Bonnie Denise), men de sidste år har pigerne selv været solister med egne sange. De tager ligeså til i Europa samt korture. Senest til Irland hvor de havde et samarbejde med Lismorahaun singers og sangeren Luka Bloom, der efterfølgende kom til DK og lavede koncert med dem i efteråret 2012.

I 2014 var de i Barcelona til en musikfestivalen “Cantate Barcelona”

2016 byder på endnu en rejse til Irland i oktober. Programmet for dette arbejdes der på i skrivende stund.

Advertisements
Advertisements